wtorek, 30 października 2012

Dziurawiec

Dziurawiec
Dziurawiec, a raczej zioła wytwarzane z tej rośliny są bardzo popularne w leczeniu wielu schorzeń związanych z układem pokarmowym oraz chorobami nerek. Wywar z ziół z dziurawca jest bardzo dobrym sposobem na to aby szybko pozbyć się dolegliwości trawiennych. Ponadto dziurawiec stosowany na rany zewnętrzne przyspiesza ich gojenie.
W celu poprawnego przygotowania wywaru z ziół dziurawca trzeba poznać odpowiednią procedurę i zachować odpowiednią proporcję. Jeśli nie utrzymamy odpowiedniego proporcji podczas zaparzania oraz nie będziemy odpowiednio długo parzyć naszego wywaru, to później nie osiągniemy odpowiedniego i pożądanego efektu. Dziurawiec powinno parzyć się w proporcji dwóch łyżek stołowych ziół do pół litra wody, a całość powinna się parzyć przez około trzydzieści minut. 
 
Odpowiednie dawkowanie wywaru z dziurawca jest równie ważne jak jego przygotowanie. Musimy pamiętać aby wywar z dziurawca pić około dwóch trzech razy dziennie około dwudziestu minut przed planowanym posiłkiem. Musimy pamiętać aby przed wypiciem odcedzić zioła od wywaru, tak aby do spożycia została sama odcedzona herbata.
Dzięki kuracji z dziurawca szybko zapomnimy o naszych dolegliwościach trawiennych i będziemy mogli pozwolić sobie na zdecydowanie więcej przy stole niż wcześniej. Wywar z dziurawca sprawi, że podczas jedzenia nie będziemy zastawiali się jakie będą konsekwencje jedzenia, ale będziemy zachwycać się smakiem potrawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz